Китай вивчає можливість постачання летальної зброї Кремлю, але все ретельно зважує - директор ЦРУ

Китай вивчає можливість постачання летальної зброї Кремлю, але все ретельно зважує. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс в ефірі телеканалу СBS, повідомляє "Голос Америки".

Директор ЦРУ підкреслив, що китайський лідер Сі Цзіньпін уважно стежив за перебігом цієї війни, і, на думку Бернса, «багато в чому він був стривожений і протверезжений побаченим».

Щодо можливості надання Китаєм летальної зброї росії Бернс сказав, що ЦРУ ретельно за цим стежить.

«Я думаю, що Китай дуже ретельно зважує це питання. І ми, безумовно, надзвичайно ясно продемонстрували серйозність наслідків для наших відносин та для відносин Китаю з нашими європейськими союзниками», - сказав Бернс. 

«Ми почали отримувати розвіддані, які передбачають, що Китай розглядає можливість надання летальної зброї. Це не означає, що вони вже ухвалили про це остаточне рішення... але очевидно, що ми ставимося до цього дуже серйозно та дуже уважно за цим спостерігаємо», - зазначив директор ЦРУ.

Як повідомлялося, у Пентагоні прокоментували військові контакти РФ з Іраном та Китаєм.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті