Київській області не вистачає 600 мільйонів для завершення підготовки до опалювального сезону

Для завершення підготовки до опалювального сезону Київській області потрібно ще 600 млн грн. За словами голови Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Олексія Кулеби, надходження цих грошей може відбутися вже найближчими днями. Про це він розповів в ефірі єдиного телемарафону 18 вересня. 

"Найближчими днями ми очікуємо додаткового виділення від уряду 600 млн грн з резервного фонду, які будуть безпосередньо йти на капітальні витрати нашої області. Це дозволить завершити роботи з підготовки до опалювального сезону", – зазначив Кулеба.

Загалом область, за його словами, вже отримала на поточні ремонтні роботи 400 млн грн. Вони пішли на заміну вікон, ремонт покрівлі чи дверей.

Крім того, 87 мільйонів з обласного бюджету було виділено на ті громади, які найбільше постраждали – Ірпінська, Макарівська, Бучанська, Гостомельська. Остання, до речі, на 1-му місці серед громад області із ушкоджень", – розповів голова КОВА.

У самій же адміністрації раніше повідомили, що Київщина готова до опалювального сезону на 90%

"Також до зими готово понад 1 270 котелень. Частина котлів була капітально відремонтована або замінена через значні пошкодження внаслідок російської військової агресії", – йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, Канада допоможе Україні із закупівлею газу до опалювального сезону.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті