Купка росіян-окупантів та колаборантів на чолі з Сергієм Кирієнко приїхали до заповідника "Асканія-Нова"

Російська окупаційна адміністрація встановила фактичний контроль над українським біосферним заповідником "Асканія-Нова". Про це повідомляється на сторінці заповідника «Асканія-Нова» імені Ф. Е.Фальц-Фейна у Фейсбуці 25 березня.

"Дорогі друзі! Змушені повідомити про встановлення окупаційною адміністрацією фактичного контролю над Біосферним заповідником "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 20 березня 2023 р. в установу прибули перший заступник керівника адміністрації президента рф Сергій Кірієнко, "т.в.о. губернатора" Херсонської області, колаборант Сальдо та невідома особа у ролі директора, призначеного "министерством природных ресурсов и экологии Херсонской области" без офіційних представлень – Мєщєряков Д.В.

"За інформацієюз відкритих джерел – "Выписка из единого государственного реестра юридических лиц" – Мєщєряковим Д.В. (ІНН 910403459172) зареєстровано "Государственное автономное учреждение "Биосферный заповедник "Аскания-Нова" (без імені Ф.Е. Фальц-Фейна) з датою внесення до єдиного державного реєстру юридичних осіб рф 7.03.2023 р.", - розповіли у заповіднику.

"Таким чином, подальше збереження природоохоронної, науково-дослідної установи міжнародного значення – Біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна (Сертифікат ЮНЕСКО від 15.02.1985 р.) – не може бути забезпечене українською адміністрацією та знаходиться під безпосередньою загрозою", - зазначається у повідомленні.

Також додається, що поки персонал продовжує виконувати функціональні обовʹязки та здійснює необхідний догляд за колекціями.

"До цього часу, попри окупацію території, відсутність поточних видатків, цілком порушену транспортну логістику та критичну масу організаційних проблем установа функціонувала в українському форматі та здійснювала передбачені види і обсяги робіт. За рахунок благодійних надходжень з підконтрольної території України, країн ЄС та США, були покриті усі нагальні потреби і поточні витрати по кормах, паливно-мастильних матеріалах, ветпрепаратах, будматеріалах для поточного ремонту вольєрів та приміщень, де утримуються тварини, обладнанню, запчастинах і технічних засобах, необхідних для виконання поточних робіт по охороні природних екосистем, життєзабезпеченню та обслуговуванню зоопарку і дендропарку", - пишуть українські співробітники заповідника.

Вони підкреслюють, що надалі підтримку роботи заповідника за рахунок благодійних надходжень не зможуть здійснювати до звільнення лівобережної Херсонщини з-під російської окупації.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті