Кулеба запросив партнерів, від яких залежить постачання систем ППО, провести ніч у Харкові

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи російський обстріл у ніч на 11 квітня, знову наголосив на необхідності надання Україні систем Patriot. Про це він написав у соцмережі X.

"За ніч Росія випустила по Україні понад 80 ракет і безпілотників, в основному по об’єктах критичної цивільної інфраструктури. Шість із них були балістичними ракетами. Україна залишається єдиною країною у світі, яка стикається з балістичними ударами. Іншого місця "петріотам" наразі немає", - підкреслив Кулеба.

"Я впевнений, що якби ті, від кого залежить їхнє забезпечення України, провели хоча б одну ніч у Харкові, усі необхідні рішення були б прийняті швидко", - додав дипломат.

Нагадаємо, 3 квітня міністр заявив, що всі наявні у світі батареї Patriot, які можуть бути надані Україні, держава повинна отримати якнайшвидше. Кулеба додав, що вже ідентифікував партнерів, які мають у наявності системи ППО.

"І попросив не шукати відмовки, чому неможливо їх доставити, взяти їх і доставити. І зараз буде вестися робота над цим питанням", – сказав він.

Також 10 квітня Кулеба сказав, що Україна знайшла у світі понад 100 доступних Patriot і прагне якомога швидше отримати хоча б 7 таких систем.

Як повідомлялося, Європарламент відмовився схвалити фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть нові Patriot.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті