Кулеба: запрошую всіх прихильників "спорту поза політикою" до Дружківки

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросил усіх прихильників принципу "спорт поза політикою" відвідати Дружківку та подивитися на знищену російськими обстрілами льодову арену "Альтаїр". Про це він написав 3 січня в Instagram.

"Єдиними ударами, які тут відбувалися, були хокейні буліти. Поки удар не завдали "деполітизовані" російські бомби. Запрошую всіх спортивних функціонерів, які прагнуть допустити російських спортсменів до міжнародних змагань, тому що "спорт поза політикою", у тому числі президента МОК Томаса Баха, відвідати "Альтаїр" та особисто переконатися у "спортивній нейтральності" росії", - заявив глава МЗС.

За його словами, може тоді у людей, які хочуть допустити країну-агресора до змагань, з'явиться розуміння того, чому прикриватись абстрактною "нейтральністю" у такій ситуації аморально. Також Кулеба наголосив, що на цій арені проходили міжнародні змагання. Також на "Альтаїрі" тренувалися діти та дорослі – загалом арена була однією з ключових для розвитку українського спорту.

"Росія та Білорусь мають нести повну відповідальність за свої злочини проти миру, і їхні спортсмени не можуть брати участь у міжнародних змаганнях так, ніби нічого не сталося", - наголосив глава МЗС.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилася фотографія, яка показує, як виглядає льодовий палац "Альтаїр" у Дружківці після ракетного удару рашистів.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті