Кривий Ріг без світла: обіцяють відновити до кінця дня

Частина Кривого Рогу та району залишилися без світла та тепла внаслідок атаки російських дронів цієї ночі. Очікується, що електроенергію та опалення відновлять сьогодні до кінця дня. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак в ефірі телемарафону.

"Після атаки станом на зараз у Криворізькому районі взагалі десь приблизно 40 тисяч абонентів без світла, частину з них ми вже підключили. Було більше (абонентів без світла, - ред.), понад 50 тисяч. Фахівці вже працюють, щоб поновити. Впевнений, що до кінця дня ми це все відновимо", - сказав він.

Лисак додав, що у Кривому Розі та районі також близько 45 тисяч споживачів залишаються без тепла. Він підтвердив, що зранку були перебої зі світлом та опаленням на об'єктах критичної інфраструктури, у тому числі в лікарнях. Їх під'єднали до альтернативних джерел енергії.

Крім того, відомо, що зі знеструмлених шахт підняли на поверхню гірників, які застрягли під землею через атаку.

"Було 100-110 гірників під землею, але фактично півгодини тому всіх дістали. Всі живі-здорові", - додав голова Дніпропетровської ОВА.

Як повідомлялося, вночі російські окупанти випустили по Україні 24 дрони-камікадзе. Сили ППО збили 11 "Шахедів". Ще щонайменше 7 дронів не досягли своїх цілей. Удар було спрямовано по об’єктах критичної інфраструктури на Дніпропетровщині. У Кривому Розі була пошкоджена підстанція "Укренерго". Без світла залишилися тисячі споживачів та було знеструмлено дві шахти. Із двох шахт на Криворіжжі після російських атак успішно піднято 113 гірників.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті