Кремль вирішив вивезти більшість вагнерівців до Африки, але певну кількість залишить у Білорусі - ЦНС

Російська влада вирішила вересня вивезти більшу частину найманців ПВК "Вагнер" до країн Африки до середини вересня, проте певну кількість терористів все ж залишать у Білорусі. Про це повідомив "Центр національного спротиву" (ЦНС) 31 серпня.

"За задумом, терористи залишать Білорусь та виїдуть до Нігеру, Лівії, Судану, Малі, ЦАР та Мозамбіку. У всіх цих країнах кремль має свої колоніальні та геополітичні інтереси, та підтримує або хунту, або заколотників", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що менша частина терористів залишиться інструктувати спецпідрозділи МВС Білорусі для протидії можливому заколоту проти Лукашенка або підпише контракт з МО РФ на війну проти України.

Раніше повідомлялось, що міністерство оборони росії бере під контроль операції ПВК "Вагнер" в Африці.

Раніше також повідомлялось, що в Білорусі прибирають табір ПВК "Вагнер": на супутникових знімках видно, скільки наметів демонтовано.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті