Кремль цінує позицію Братислави щодо російсько-української війни і вважає, що до влади в інших країнах ЄС можуть прийти подібні фігури - ЗМІ

У Кремлі можуть провести контакти з новим президентом Словаччини Пеллегріні та прем'єром країни Фіцо. Про це 8 квітня пише російський ТКГ Brief із посиланням на джерело у владних структурах.

Джерела в Кремлі розповідають, що не відкидають і телефонні переговори цих політиків із главою РФ Путіним.

"Кремль цінує конструктивну позицію Братислави щодо російсько-українського військового конфлікту і вважає, що подібні постаті в майбутньому можуть прийти до влади і в інших державах ЄС. Наразі якоїсь прямої програми співпраці з керівництвом Словаччини не вироблено, але це питання обговорюється на досить високому рівні", - уточнюють поінформовані співрозмовники.

Нагадаємо, що в Словаччині за результатами голосування у другому турі президентських виборів перемогу здобув соратник проросійського Роберта Фіцо та екс-спікер парламенту Петер Пеллегріні з 53,12% голосів.

Як повідомлялося, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Росія не тільки намагається стерти Україну з лиця землі. Агресія Росії ширша: протягом багатьох років вона здійснює гібридні атаки на Європу.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті