Кремль намагається змусити Пригожина відмовитися від політичних амбіцій - ISW

Високопосадовці в Кремлі намагаються змусити главу "ПВК "Вагнер" Пригожина відмовитися від політичних амбіцій. Про це 18 травня у звіті повідомив Інститут вивчення війни.

"Окремі російські силовики, ймовірно, намагаються дати зрозуміти фінансисту групи Вагнера Євгену Пригожину, що він повинен відмовитися від своїх політичних амбіцій у Росії", - йдеться у звіті ISW.

Причому самому Пригожину довелося коментувати таку інформацію, яку також публікували Telegram-канали, які вважаються наближеними до Адміністрації президента росії. У таких публікаціях стверджується, що Пригожин використовує битву за Бахмут і війну в Україні, щоб стати політичною фігурою в росії, а не реально боротися за інтереси РФ.

"Пригожин підтвердив, що "нещодавно" спілкувався з неназваним російським високопоставленим чиновником, який звинуватив Пригожина в тому, що він свідомо діє у власних інтересах", - зазначили аналітики Інституту.

Керівник "ПВК" наголосив, що цим чиновником не є президент РФ путін, але побічно дав зрозуміти, що подібні настрої широко поширені в Адміністрації президента, зазначивши, що повідомлення в Telegram відображають колективну думку чиновників.

Нагадаємо, раніше глава ГУР Буданов заявив, що в конфлікті з Шойгу і Герасимовим переможе Пригожин.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті