Кремль намагається представити контрнаступ України як провальну операцію— ISW

Кремль та російський інформаційний простір посилюють спроби представити український контрнаступ як провальну операцію. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Кремль і ширший російський інформаційний простір посилюють спроби представити український контрнаступ як провал", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ISW, заяви путіна про знищення великої кількості бронетехніки та особового складу ЗСУ вказують на перебільшення ймовірних українських втрат.

Зазначається, що російські військові блогери так само стверджували, що російські війська знищили десятки українських бронетехніки і відзначали нібито втрати як доказ того, що український контрнаступ зупиняється.

"Висвітлення Кремлем і російським інформаційним простором українського контрнаступу помітно порушує інструкцію Кремля, яка наказує російським ЗМІ не применшувати потенціал успішних українських контрнаступальних операцій. Посилене зображення українського контрнаступу як невдалої операції свідчить про те, що політика Кремля щодо висвітлення війни спрямована на посилення зусиль з просування себе як ефективного керівника військових дій", - пишуть аналітики.

Крім того, за інформацією ISW, 27 липня українські війська продовжували контрнаступальні операції принаймні на трьох ділянках фронту та досягли успіхів на деяких ділянках, хоча українські війська, схоже, не продовжували значних механізованих наступів на південь від Оріхова на заході Запорізької області.

Як повідомлялося раніше, українські захисники повернули під свій контроль село Старомайорське на півдні Донецької області.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті