Кремінна ще не звільнена, але командування рашистів вже відійшло до Рубіжного - Гайдай

Командування групи окупаційних військ РФ під тиском Сил оборони України відійшло з Кремінної до Рубіжного, що на 15 кілометрів південніше від лінії фронту. Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив 26 грудня начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Те, що наші військові вже звільнили Кремінну або хоча б зайшли на її околиці – не відповідає дійсності, але бойові дії йдуть поблизу міста. І можу сказати, що військове командування певної ланки, яке знаходилося в Кремінній, тепер переміщене в Рубіжне», - заявив Гайдай.

Відповідаючи на питання ведучого, наскільки росіяни спроможні сьогодні організувати контрнаступ у бік Лимана, він підтвердив, що такі плани в них були, але їх зірвали наші воїни.

«Такі плани в них були, але, завдячуючи українському командуванню, яке розуміло їхні плани й бачило всю мапу військових подій – Сили оборони України зашкодили окупаційним військам втілити їхні задуми в життя. Контрнаступу в них не вийшло. Але резерви вони все одно підтягують», - зазначив очільник Луганської ОВА.

Як повідомлялося, рашисти вивезли з Сватового "адміністрацію ЛНР".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті