Країни Європи виділять пакет допомоги для України на 226 мільйонів євро

Велика Британія та інші європейські країни погодили пакет допомоги для України на суму понад 226 млн євро. Допомогу Київ отримає від новоствореного Міжнародного фонду України (IFU). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Міноборони Британії.

Перший пакет допомоги був узгоджений Британією, Нідерландами, Норвегією, Швецією та Данією. Ці партнери разом з Ісландією та Литвою зробили колективний внесок у фонд на загальну суму понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів.

При очікуваній вартості понад 226 млн євро перший пакет від Міжнародного фонду включатиме артилерійські боєприпаси, засоби морської розвідки, спостереження та рекогносцювання, а також запасні частини для обладнання, у тому числі для українських танків.

"Цей пакет обладнання забезпечить значне посилення потенціалу Збройних сил України та підтримає їхню здатність захищати свою країну. Міжнародний фонд для України, очолюваний Великою Британією, демонструє відданість Британії та наших членів Альянсу забезпеченню надання Україні життєво необхідної військової допомоги", - заявив міністр оборони Британії Бен Уоллес . 

Ініціатором фонду минулого року виступила Велика Британія. Там заявили, що фонд буде з низьким рівнем бюрократії, який використовуватиметься для надання військової техніки та іншої підтримки Збройним силам України.

Як повідомлялося, Великобританія у 2023 році виділить для підтримки України 2,3 млрд фунтів. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті