Країни G7 вирішили: Не розморозимо активи РФ, поки вона не відшкодує Україні завдані збитки

Країни G7 триматимуть активи РФ замороженими, поки не доб'ються від РФ виплат за шкоду, завдану Україні. Таке рішення ухвалили міністри країн "великої сімки" на зустрічі в Нью-Йорку. Про це 18 квітня повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

G7 знову закликала РФ завершити війну в Україні, оскільки це, крім іншого, негативно позначається на торгівлі, глобальних ланцюжках поставок і цінах на сировинні ресурси.

Представники "великої сімки" також виступили за розширення поставок гуманітарної допомоги мирному населенню сектору Газа, більшим зусиллям для досягнення довгострокового перемир'я на Близькому Сході, а також за звільнення заручників, захоплених в Ізраїлі терористами ХАМАС.

Ескалацію на Близькому Сході та повномасштабну війну РФ проти України міністри країн G7 назвали найбільшими факторами невизначеності для світової економіки.

Як повідомлялося, ПАРЄ ухвалила резолюцію із закликом використовувати заморожені активи РФ для відновлення України.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті