Україна очікує дуже скоро отримати мільйон снарядів і ППО - Резніков

Україна розраховує якнайшвидше отримати від європейських союзників засоби ППО, боєприпаси та мільйон снарядів калібру 155 мм. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков напередодні неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Стокгольмі, повідомляє "Укрінформ" 8 березня.

"Ми обговоримо з нашими друзями й партнерами, з міністрами оборони ЄС, наші пріоритети. Пріоритетом номер один є системи протиповітряної оборони, а також боєприпаси, боєприпаси та ще раз боєприпаси. Саме тому я підтримую ініціативу мого друга міністра оборони Естонії Ханно Певкура про поставки 1 мільйона снарядів для артилерійських систем калібру 155 мм", - заявив Резніков.

Міністр наголосив на важливості продовження поставок в Україну броньованих БМП та танків, які допоможуть створити "сталевий кулак" напередодні контрнаступу.Водночас

Резніков зауважив, що як юрист вважає важливим дотримання усіх правових процедур й правил щодо поставок військової допомоги, однак необхідно також враховувати обставини воєнного часу, коли швидкість поставок має вирішальну роль.

"Як Єнс Столтенберг сказав нам у Брюсселі під час минулої зустрічі у форматі "Рамштайн", час зберігає життя. Саме тому нам потрібно рухатися вперед так швидко, як це можливо", - додав міністр.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль показав фотографії чотирьох танків Leopard 2, надісланих Україні Польщею. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті