У Кракові для українців відкрили ще один центр оформлення документів

Представництво державного підприємства "Документ" 30 січня відкриває стаціонарний центр обслуговування українських громадян у польському місті Краків. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Новий відокремлений підрозділ ДП "Документ", що належить до сфери управління Державної міграційної служби, запрацює за адресою: GaleriaKrakowska, Pawia 5, 31-154 Kraków, Lokalno 6, Piętro 2.

Українські громадяни, які вимушено перебувають за межами України під час війни, можуть отримати такі послуги: одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки, оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, оформлення ID-картки, обмін посвідчення водія, страхування.

"Звертаємо увагу, що прийом заяв на оформлення паспортних документів можливий як за попереднім записом, так і у порядку "живої черги", - зауважили в МВС. 

Центр працює з понеділка по суботу, з 9:00 до 18:00.

"Оплата здійснюється безпосередньо на місці - за допомогою сервісу онлайн-оплати послуг. Для цього при собі необхідно мати смартфон та банківську картку або реквізити банківської картки (оплата готівкою наразі є недоступною)", - зауважили у МВС.

У міністерстві нагадали, що у Республіці Польща діє уже чотири відокремлених підрозділи ДП "Документ": у Варшаві, Кракові, Ґданську та Вроцлаві, куди вже звернулися майже 140 тисяч українців для оформлення необхідних документів.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті