Коригував ворожі удари голосовими повідомленнями: СБУ викрила інформатора рашистів на Донеччині

Контррозвідники Служби безпеки України затримали інформатора російських спецслужб, який збирав інформацію про місця базування українських захисників у районі Слов’янська. Про це повідомляє телеграм-канал СБУ 14 вересня.

"Для збору розвідданих фігурант обходив місто та прилеглі селища, де приховано фіксував позиції Сил оборони. Отримані відомості російський інформатор дистанційно передавав агресору через двох «зв’язкових» на тимчасово окупованій території Донеччини. Ними виявились командир батальйону «Єнакієво-Дунайської бригади» та бойовик «мотострілкового полку» Південного військового округу зс рф", - зазначили у СБУ.

Найбільше ворога цікавила дислокація підрозділів Збройних Сил України, СБУ та Держприкордонслужби у прифронтовій території області.

За інформацією СБУ, передачу розвідданих фігурант робив у виді голосових повідомлень через популярний месенджер.

"Він сподівався, що такий спосіб не приверне увагу правоохоронців", - додали в СБУ.

Як повідомлялось раніше, на Черкащині будуть судити суддю, яка називала захоплені території України "звільненими".

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті