Коригувальниця ракетних ударів РФ по лікарнях Миколаєва отримала 11 років за ґратами

Мешканка Миколаєва, яка коригувала ракетні удари росії по місту, отримала термін в 11 років за співпрацю з ворогом. Про це 24 березня повідомила пресслужба СБУ.

"На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки України, ворожа інформаторка з Миколаївщини проведе 11 років за ґратами. Таке рішення ухвалив Заводський районний суд міста Миколаїв", - повідомили представники відомства.

Як зазначили в СБУ, саме за наведенням цієї жінки рашисти завдали ракетних ударів по чотирьох інфраструктурних об'єктах у місті. Причому під "приціл" окупантів потрапили також місцеві лікарні.

Під час слідства вдалося встановити, що жінка підтримала повномасштабне вторгнення в Україну й активно коментувала пости в прокремлівських Telegram-каналах. У підсумку представники російських спецслужб зв'язалися з колишньою співробітницею оборонного підприємства і завербували її.

Вона збирала інформацію про місця розташування об'єктів військової та критичної інфраструктури. Дані вона передавала ворогові у вигляді позначок на електронних картах і фотографіях.

У підсумку суд визнав жінку винною за двома статтями (частина 3 статті 114-2 та частини 2 і 3 статті 436-2) КК України. Найближчі 11 років коригувальниця проведе у в'язниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Краматорську затримали інформатора рашистів, який коригував ракетні удари по місту.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті