Король Чарльз приїхав на тренування українських захисників на полігоні у Британії

Король Чарльз відвідав табір, де проходять навчання українські військовослужбовці, які тимчасово перебувають у Великій Британії. Про це повідомило видання Daily Express, - пише інформаційне агентство Міноборони України.

Перебуваючи на південному заході Англії, глава Британії став свідком того, як британські та міжнародні партнери навчають українських військовослужбовців атакувати позиції противника.

Під час візиту Його Величність супроводжував начальник Генерального штабу Великої Британії генерал сер Патрік Сандерс.

Король також мав нагоду поспілкуватися з деякими українськими військовими, які беруть участь у базовій підготовці.

 

Зазначається, що курс для українських військовослужбовців триває 35 днів і надає їм основні знання, зосереджені на ураженні цілей й виживанні.

Нагадаємо, що  прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив, що Сполучене Королівство інтенсифікує навчання, яке воно здійснює для українських військових з липня 2022 року. Зобов’язання триватиме протягом 2023 року, і Ріші Сунак оголосив про розширення програми навчань на пілотів винищувачів, дозволяючи українцям мати змогу керувати складними винищувачами стандартів НАТО.

 

Як повідомлялося, що міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час відвідання Мунстера, де проходять навчання українські танкісти, заявив, що Німеччина до кінця року навчить всього 3 тисячі військових ЗСУ. 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті