Корінні жителі Перу захопили десятки іноземних туристів - вимагають уваги до проблеми розливу нафти

У Перу захоплені в заручники десятки іноземних туристів. Про це повідомляє "BBC News. Русская служба" 4 листопада.

"Кілька перуанських ЗМІ повідомляють про те, що група місцевих жителів із числа представників корінних народів захопила в заручники кілька десятків пасажирів човнів, на яких зазвичай возять туристів з-за кордону", – сказано в повідомленні.

Як уточнює перуанське агентство новин RPP Noticias, ті, хто захопив заручників – представники корінного населення району Ураринас у провінції Лорето – заявили, що намагаються таким чином привернути увагу до проблеми бездіяльності влади країни у боротьбі з розливом по річці нафти.

У повідомленнях згадується загальна кількість захоплених пасажирів човнів – 70 осіб, у тому числі громадяни Великобританії, Іспанії, США, Франції та Швейцарії, а можливо, й інших країн.

Уточнюється, що серед заручників – щонайменше одне немовля та одна вагітна жінка, а також кілька людей з інвалідністю різного ступеня, повідомляють місцеві ЗМІ.

"Учасники протестної групи стверджують, що раніше через розлив нафти з трубопроводу в річку Кунініко в цьому районі загинули жінка та двоє дітей з-поміж корінних жителів", – сказано в повідомленні.

Місцевим ЗМІ активісти повідомили, що планують тримати у себе захоплених туристів близько тижня.

Наголошується, що в район подій направлені представники перуанської влади, яка спробує вирішити ситуацію.

"Чим швидше їх почують, тим швидше нас відпустять, – написала у Facebook одна з туристок, що потрапили в заручники. – Допоможіть мені поділитися інформацією про те, що ми в порядку фізично. Допоможіть мені допомогти їм бути почутими".

Раніше повідомлялося, що в Сеулі під час вечірки на честь Хеллоуїна загинуло понад 120 людей.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті