Конгресмени-республіканці розробляють свій законопроєкт допомоги Києву - ЗМІ

У США спікер Палати представників Майк Джонсон і голови ключових комітетів працюють над альтернативним пакетом допомоги Україні. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на телеканал NBC News.

Джерела телеканалу зазначають, що Джонсон і голови комітетів Палати представників сподіваються, що їхній законопроєкт зможе пройти Конгрес, не відштовхуючи тих консерваторів, які виступають проти подальшого фінансування війни за рахунок американських платників податків.

Плани перебувають на попередній стадії розробки і далекі від реалізації, кажуть джерела.

Серед висунутих пропозицій - розглядати частину невійськової допомоги Україні як своєрідний кредит, заявили голова Палати представників у закордонних справах Майк Маккол і сенатор Ліндсі Грем.

За словами МакКола, як заставу за кредитами можуть бути використані заморожені урядом США в рамках санкцій російські активи. План також може передбачати пільгову систему погашення кредитів, сказав Маккол.

Як повідомлялося, демократи Палати представників не підтримали альтернативного законопроєкту про допомогу Україні.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті