Комітети Європарламенту підтримали надання Україні €50 мільярдів

Профільні комітети Європарламенту підтримали рішення щодо Ukraine Facility, багаторічної програми фінансової допомоги для України на 50 млрд євро. Про це депутатка Європейського парламенту Віола фон Крамон повідомила у соцмережі Х.

"Комітет у закордонних справах Європейського Парламенту єдиний у підтримці України. Ми щойно схвалили Ukraine Facility, фінансову допомогу в розмірі 50 мільярдів євро на наступні роки", - написала фон Крамон.

Вона також запевнила, що на пленарному засіданні наступного тижня у Страсбурзі весь парламент знову буде солідарний з Україною.

Нагадаємо, 1 лютого всі 27 держав Європейського Союзу погодили надання Україні 50 млрд євро допомоги. Київ також розраховує отримати перший транш із цього пакету вже в березні.

Як повідомлялося, Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні з ракетами Brimstone.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті