Комітет ПАРЄ готує резолюцію про недопуск спортсменів з росії та Білорусі на Олімпіаду

На пленарній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи відбудуться дебати та розгляд резолюції про недопуск російських і білоруських атлетів на Олімпіаду-2024 в Парижі. Про це повідомила заступниця голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, член української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Фейсбуці 18 червня.

"Прибула до Страсбурга на червневу пленарну сесію Парламентської Асамблеї Ради Європи! Попереду важливий для України тиждень. Маємо серйозне завдання – проведення дебатів за терміновою процедурою та ухвалення резолюції щодо неучасті російських та білоруських атлетів на Олімпіаді 2024 в Парижі, яку готує Комітет ПАРЄ з питань культури, освіти, медіа та спорту, який я очолюю", - повідомила Кравчук.

Вона зазначила, що попередній драфт резолюції вже наповнений сильними формулюваннями, а тому вірогідно, що МОК таки отримає рекомендію ПАРЄ щодо недопуску російських та білоруських спортсменів 

Крім того, Кравчук розповіла, що долучеться до дискусій з Генсеком Ради Європи пані Пейчинович-Бурич та Петером Сіярто, міністром закордонних справ та торгівлі Угорщини.

Також, за її словами, на полях ПАРЄ буде проведено side-event, присвячений українським військовополоненим та пошуку шляхів підтримки їх звільнення.

Кравчук також анонсувала, що у межах засідання Комітету з культури, науки, освіти та медіа пройдуть спільні слухання по темі онлайн-освіти, а таклж дебати щодо інтеграції мігрантів та біженців, а також щодо політичних наслідків агресії рф проти України.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті