Колишній окупаційний "мер" Лисичанська "афганець" Скорий втік до РФ і потрапив там до СІЗО

Колишнього "мера" Лисичанська Андрія Скорого заарештували в росії. Про це повідомила "Східна Правозахисна група", пише Телеграм-канал "Донбасс. Важно" 8 березня.

"Скорого 2023 року зняли з "посади" і він втік до РФ, де його заарештували і помістили в СІЗО. Причини арешту невідомі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "ОстроВ", Скорий є ветераном війни в Афганістані, з 2014 року воював проти України у лавах "народної міліції ЛНР".

При цьому з 2006 до 2008 року отримував зарплату українського чиновника - був заступником Лисичанського міського голови.

"Керувати" тим, що залишилося від Лисичанська після системних масованих обстрілів рашистами, окупанти його призначили у липні 2022 року.

Раніше гауляйтер Лисичанська Скорий визнав, що окупанти "звільнили" місто, зрівнявши його із землею "під нуль".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті