Колишні "вагнерівці" розповіли про розстріл понад 20 українських дітей і підлітків на Донбасі

Свідчення двох екскомандирів підрозділів російської "ПВК Вагнер", у яких ідеться про страшні злочини, зокрема розстріл понад 20 українських дітей і підлітків, опубліковано телеграм-каналом організації Gulagu.net 17 квітня.

"Ми представляємо сенсаційні матеріали та шокуючі свідчення про страшні військові злочини, скоєні за наказом Євгена Пригожина його підлеглими з т. зв. "ПВК Вагнер"", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що свідчення дають екс-засуджений з ІК-13 УФСВП Росії з Саратовської області Азамат Улдаров (помилуваний указом президента РФ від 23.08.22 р.) і екс-засуджений з ІК-13 УФСВП росії по Саратовській області Азамат Улдаров (помилуваний указом президента РФ від 23.08.22 р.). ) і екс-засуджений з ІК-1 УФСВП росії з Воронезької області Олексій Савичева (помилуваний указом путіна від 02.09.2022 р.), яких завербував у "ПВК Вагнер" Євген Пригожин і помилування яким підписав особисто Путін наприкінці серпня та на початку вересня 2022 року. "Ще раз - без співучасті Путіна і Пригожина ці особи відбували б термін позбавлення волі в колоніях ФСВП, але замість цього російська влада відправила їх на війну, попередньо навчивши вбивати інших людей", - нагадується в повідомленні. 

Також акцентується, що Азамат і Олексій перебувають урРосії - "100% вони не перебувають під будь-яким впливом СБУ, ЦРУ тощо".

Вони впродовж тижня давали докладні й послідовні свідчення під час відео- та аудіоопитувань і повідомили засновнику Gulagu.net Володимиру Осечкіну моторошні подробиці, від яких холоне по шкірі: розстріл понад 20 українських дітей і підлітків, підривання ями з понад 50 пораненими полоненими й так званими "500-ми" (ті, хто вирішив залишити війну та відмовився виконувати накази про вбивство українців), зачищення житлових будинків із убивством усіх, у тому числі дітей.

Також обидва екскомандири підрозділів "ПВК Вагнер" розповіли, що особисто Євген Пригожин віддавав злочинні накази про розстріли і вбивства, а також схвалював терористичні методи і жорстокість. 

"Ці свідчення - прямі підстави для організації щодо Пригожина Є.В., Уткіна Д.В. та їхніх спільників кримінального переслідування за фактами десятків жорстоких убивств і серії воєнних злочинів та злочинів проти людяності", - підкреслюють правозахисники.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті