Кількість "мобіків" у росії може досягати 500 тисяч - ЗМІ

Перед відправкою на фронт мобілізовані росіяни ведуть своїх неофіційних подруг до РАЦС. Динаміка зростання таких швидких весіль дозволяє визначити реальні цифри мобілізації – близько 500 тисяч осіб на 1 жовтня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дослідження російського портала Медіазона.

Перевірити кількість мобілізованих у росії неможливо, проте зростання числа залагоджених нашвидкуруч осінніх шлюбів дає можливість дізнатися реальні цифри так званої часткової мобілізації. Автори дослідження вже говорять про майже 500 тисяч осіб у 75 регіонах. В абсолютних значеннях найбільше мобілізовано жителів Московської області, Краснодарського краю та Башкирії. Проте зрозуміло, що до загсу перед відправкою до зони бойових дій прямують не всі, тому цифра мобілізованих може бути ще вищою.

За законом РФ повістка є особливою обставиною, тому оформляють шлюби швидко і без зволікань. Крім грошей, сім'я загиблого чи пораненого мобілізованого набуває статусу офіційної. І тоді у разі втрати годувальника жінки можуть отримати грошову компенсацію за загиблого чи пораненого чоловіка.

Про справжні масштаби такого весільного переполоху свідчить, наприклад, кількість шлюбів, зареєстрованих у Бурятії: з 1 по 21 вересня зіграли 83 весілля, після початку мобілізації зареєстровано 662 пари.

Нагадаємо, у Держдумі РФ заявили, що на війну проти України мобілізували вже 260 тисяч людей.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті