Кількість кібератак на енергооб'єкти України з початку війни зросла на третину

Із початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну було скоєно понад 1,2 млн кібератак на об'єкти енергетичної інфраструктури, тоді як за весь 2021 рік їх було 0,9 млн. Про це 21 листопада під час Energy Security Forum 2022 повідомив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарід Сафаров, передає Інтерфакс-Україна.

"Наразі росіяни продовжують намагатися "покласти" нашу енергосистему, застосовуючи і кібератаки, і прямі фізичні атаки ракетами й дронами. Загальна кількість кібератак за дев'ять місяців війни становить понад 1,2 млн випадків. Кількість DDos-атак на сайти ключових енергетичних компаній та міністерства - 50, для порівняння з початку фіксації такого типу атак із 2019 року їх було лише п'ять", - сказав Сафаров. 

Водночас, за його словами, високий рівень кіберзахисту українського енергосектору не дав змоги країні-агресору Росії, яка почала здійснювати інтенсивні кібератаки на український енергосектор ще до 24 лютого, досягти поставленої цілі.

При цьому він відзначив ефективну роботу кіберцентрів, що функціонують на базі НЕК "Укренерго" та НАК "Нафтогаз України", зазначивши, що динаміка та інтенсивність блокування тих чи інших ресурсів кіберфахівцями збільшилася в сотні разів і за час війни досягла цифри +20 тис.

Заступник міністра наголосив, що Україна щодня набуває нового унікального досвіду у протидії кіберзагрозам, і пообіцяв після перемоги розкрити всі деталі інструментарію хакерських атак, який використовує агресор.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті