"Колаборант зі стажем" Бондар з Лутугинського району Луганщини отримав підозру від СБУ

СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності очільнику окупаційної адміністрації так званого "Лутугинського району ЛНР" Євгену Бондарю. Про це пише 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 31 січня.

"Колишній медик підтримав російську агресію і від початку російської агресії став на бік окупантів. Тому з 2015 року ватажки угруповання "ЛНР" призначали його на керівні посади в окупованому Лутугинському районі, у тому числі на піст керівника району", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в листопаді 2022 року окупанти знов "перепризначили" чиновника на цю посаду. 

Ворожий поплічник працював на зміцнення вертикалі окупаційної влади, брав участь у медійних акціях на підтримку політики путіна, очолив місцеве відділення партії "Единая россия". Після псевдовиборів та "адміністративної реформи", проведеної окупантами у 2023 році, він став "главой муниципального образования Лутугинский муниципальный округ ЛНР".

СБУ повідомила йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу  України. За колабораційну діяльність фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Раніше повідомляолось, що колаборантку від освіти зі Станиці Луганської Коновалову засуджено до 10 років ув'язнення.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті