Колаборант Балицький заявив про будівництво з боку Донецька нової залізниці, яка має з'єднати Ростов і Крим 

Так званий "губернатор" окупованої частини Запорізької області Євген Балицький заявив, що розпочалося будівництво залізниці, яка з'єднає Ростов-на-Дону і Крим і пройде, зокрема, територією "ДНР" і частиною Запорізької області. Про це він сказав росЗМІ 6 листопада.

"Другий проект, будівництво якого вже розпочато з боку Донецька, це залізниця, яка буде проходити від Якимівки до Ростова через Бердянськ і Маріуполь. Цей проєкт уже розпочато. Якимівка нижче від Мелітополя, південно-західніше розташована, якраз залізничний вузол, з якого піде будівництво", - розповів Балицький.

За його словами, це дасть змогу убезпечити рух залізничного транспорту від обстрілів, яких наразі зазнає залізниця, що йде вздовж міста Пологи в напрямку Оріхового, через Комиш-Зарю на Волноваху.

Також Балицький каже, що наявна залізниця не тільки небезпечна, а й застаріла, а будівництво нової "істотно позначиться і на розвитку економіки регіону".

"Побудувавши залізничну гілку, хоча б одну колію, без електричної тяги, нехай вона буде тепловозна, але ми вирішимо завдання військових. І найголовніше, вирішується питання вивезення зерна на континент, вивезення залізної руди, брухту, вугілля і багатьох елементів, які нам сьогодні треба зв'язати з великою землею. Тому що їздити через Кримський міст не тільки далеко, але ще й сьогодні міст є об'єктом підвищеної небезпеки", - мріє Балицький.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики РФ повідомило про завершення першого етапу із замикання "Азовського кільця", у яке ввели енергосистеми окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей, а також Криму, Ростовської області та Краснодарського краю.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті