Колаборант Балицький заявив про будівництво з боку Донецька нової залізниці, яка має з'єднати Ростов і Крим 

Так званий "губернатор" окупованої частини Запорізької області Євген Балицький заявив, що розпочалося будівництво залізниці, яка з'єднає Ростов-на-Дону і Крим і пройде, зокрема, територією "ДНР" і частиною Запорізької області. Про це він сказав росЗМІ 6 листопада.

"Другий проект, будівництво якого вже розпочато з боку Донецька, це залізниця, яка буде проходити від Якимівки до Ростова через Бердянськ і Маріуполь. Цей проєкт уже розпочато. Якимівка нижче від Мелітополя, південно-західніше розташована, якраз залізничний вузол, з якого піде будівництво", - розповів Балицький.

За його словами, це дасть змогу убезпечити рух залізничного транспорту від обстрілів, яких наразі зазнає залізниця, що йде вздовж міста Пологи в напрямку Оріхового, через Комиш-Зарю на Волноваху.

Також Балицький каже, що наявна залізниця не тільки небезпечна, а й застаріла, а будівництво нової "істотно позначиться і на розвитку економіки регіону".

"Побудувавши залізничну гілку, хоча б одну колію, без електричної тяги, нехай вона буде тепловозна, але ми вирішимо завдання військових. І найголовніше, вирішується питання вивезення зерна на континент, вивезення залізної руди, брухту, вугілля і багатьох елементів, які нам сьогодні треба зв'язати з великою землею. Тому що їздити через Кримський міст не тільки далеко, але ще й сьогодні міст є об'єктом підвищеної небезпеки", - мріє Балицький.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики РФ повідомило про завершення першого етапу із замикання "Азовського кільця", у яке ввели енергосистеми окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей, а також Криму, Ростовської області та Краснодарського краю.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті