Померла українська актриса театру і кіно України Ольга Когут

Сьогодні, 29 січня, померла заслужена артистка України Ольга Когут. Про це повідомив Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки, де вона працювала з 1996 року.

"Ми самі ще не віримо у цю страшну звістку, але мусимо повідомити, що сьогодні пішла з життя одна з провідних актрис нашого театру - Ольга Когут... Пішла зовсім ще молодою...Не встигла зіграти вчора останню свою прем'єру...Ви пам'ятаєте її екстравагантних героїнь у "Ревізорі", “№13", "Вишневому саду", "Оголеній зі скрипкою", "Безіменній зірці", її зворушливих, завжди трохи сумних персонажів - жінок зі складною долею у "Любові студента", "Коханні і війні", "Лавці" та багатьох інших...Ми ж пам'ятаємо Олю як чудового партнера, актрису унікальної харизми, чуйну людину... Жоден капустник не обходився без її номерів, її голосу позаздрили б професійні співаки...Скільки проектів ще могло б бути реалізовано...Дуже болить...Щирі співчуття донечці та мамі Ольги", - йдеться  уповідомленні.

Ольга Когут народилася 18 березня 1969 року у Донецьку. У 1989 році закінчила Донецьке училище культури за спеціальністю «Режисура драматичного театру». Ще студенткою почала працювати в Донецькому обласному музично-драматичному театрі імені Артема.

1995 року вступила до Київського інституту театрального мистецтва імені Івана Карпенко-Карого.

У 1996 році була запрошена в студію молодих акторів Київського національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки. 

У її доробку десітки ролей у театрі і понад 50 ролей у кіно і серіалах.

У неї залишалась донька.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті