Книгарня "Герої": у Вінниці родичі загиблого воїна втілили його мрію

У Вінниці родичі загиблого журналіста та воїна Миколи Рачка відкрили книгарню, про яку мріяв захисник. Про це розповіла подруга загиблого Ірина Шеремета у Фейсбук.

«У Вінниці зʼявилося дуже особливе місце. Місце сили, памʼяті, тепла і затишку. Це книгарня Миколи Рачка «Герої». Коля мій близький друг, філолог та воїн, який загинув в бою під Покровськом в липні 2022», – розповіла вона.

Микола Рачок вивчав літературу, любив читати, писав вірші та мріяв про книгарню. Його родина втілила цю мрію.

З 29 січня книгарня «Герої» відкрита для відвідувачів.

«Кожен куточок тут – це дуже про нього. Ви відчуєте це, правда. Це місце з історією. З історією про хлопчика Колю, який дуже любив життя з усіма його можливостями і радощами», – зазначила Ірина.

«Якщо будете у Вінниці, завітайте обовʼязково в найтеплішу книгарню міста, ви точно знайдете тут щось для себе. Це місце викликає звикання і бажання повертатися, а головне – ще більше читати книги. Заходьте від туди і з вами трапиться магія. Тут завжди раді залюбленим в слово», – розповіла подруга загиблого захисника.

У липні 2022 року журналіст автомобільного видання InfoCar і захисник Микола Рачок загинув на фронті. Він боронив Україну з перших днів повномасштабного вторгнення Росії. Загиблий воїн не мав бойового досвіду. І попри це пішов боронити Україну.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті