Кількість місць тимчасового проживання для переселенців збільшилася у сімох областях - Мінреінтеграції

Кількість місць тимчасового проживання для внутрішніх переселенців збільшилася у сімох областях УкраЇни. Про це відзвітували на щотижневому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Загальна кількість місць тимчасового проживання (МТП) наразі становить 1038 об’єктів.

Їх кількість збільшилася у таких областях: Дніпропетровській – 68, Івано-Франківській – 12, Тернопільській – 8, Харківській – 5, Закарпатській – 4, Сумській – 1, Черкаській – 1.

Загалом кількість ліжко-місць для внутрішніх переселенців зросла на 4493 одиниці. Станом на 11 квітня вільними були 20 752 ліжко-місця.

Мінреінтеграції формує перелік МТП внутрішньо переміщених осіб згідно з постановою Кабміну від 1 вересня 2023 року № 930, якою затверджено Порядок функціонування місць тимчасового проживання ВПО.

Постанова була розроблена Мінреінтеграції за дорученням Премʼєр-міністра Дениса Шмигаля на виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті