Кількість евакуйованих з прифронтових областей становила третину мільйона – ОП

За останні 5 місяців із території п'яти областей евакуйовано майже 334 тис. осіб, із них 78 тис. – діти, майже 8,7 тис. – люди з інвалідністю. Загальна кількість евакуйованих досягла вже третини мільйонів людей. Про це повідомив на брифінгу заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко 17 січня. 

"Найбільша кількість евакуйованих з Миколаївської області – 193 тис., з них 50 тис. дітей та 3081 особа з інвалідністю. Запорізька область – 48,7 тис., з яких 12,9 тис. – це діти та 2 тис. люди з інвалідністю . З Донецької області евакуювали понад 35 тис. мешканців. З Херсонської та Харківської – понад 31 тис. та 25 тис. осіб відповідно", - повідомив заступник голови ОП. 

Також Кирило Тимошенко заявив, що силами обласних військових адміністрацій (ОВА) та ДСНС в Україні розгорнуто вже 5873 пункти незламності в різних регіонах України. Крім цього, бізнес створив ще 5833 пункти, де можна зігрітися і безкоштовно підзарядити свої гаджети. 

Як повідомлялося раніше, голова Херсонщини Ярослав Янушевич порадив мешканцям регіону безкоштовно евакуюватися, бо через постійні атаки рашистів практично неможливо забезпечити постійне тепло- та водопостачання. 

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті