Керівна партія Грузії не підтримала у ПАРЄ резолюцію про визнання росії диктатурою

Керівна партія Грузії не голосувала у Парламентській асамблеї Ради Європи за резолюцію, де росію визнають диктатурою і закликають не визнавати путіна легітимним президентом після завершення його поточної каденції. Про це повідомляє "ЄП" з посиланням на "Ехо Кавказу".

За дану резолюцію у ПАРЄ проголосувала лише представниця опозиційної партії "Громадяни" Кетеван Туразашвілі. Члени "Грузинської мрії" не брали учатсті у голосуванні.

Очільник делегації "Мрії" у ПАРЄ Іраклій Чіковані у коментарі ЗМІ заявив, що частина представників партії влади перебувають у Польщі як спостерігачі на парламентських виборах, що пройдуть 15 жовтня, а у нього самого були "інші справи", та що у попередні роки грузинські депутати також у різному складі були присутні на голосуваннях у ПАРЄ.

Чіковані додав, що для Грузії є сенс щось обговорювати з росією чи щодо неї "лише через одну задачу – відновлення нашої територіальної цілісності і становище наших громадян на окупованих територіях". 

На запитання журналістів про те, чи він сам погоджується, що Росія стала диктатурою, Чіковані сказазав, що у РФ "є проблеми, пов’язані з повноцінною дією демократії". 

Перед цим навесні 2023 року представники грузинської делегації у ПАРЄ не голосували за резолюцію щодо викрадення росією українських дітей.  

Нагадаємо, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи закликала держави-члени Ради визнати путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та оголосила росію диктатурою.

Як повідомлялося, президентка Грузії висловила впевненість у перемозі України над росіянами. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті