Караван із 16 суден з українським зерном прибуде до Стамбула 3 серпня - турецькі ЗМІ

Визначено перший маршрут «зернового коридору» для експорту з України. Очікується, що перше судно, що прибуде з українських портів, зайде в територіальні води Турції 3 серпня, - повідомляє CNN Turk.

«Перші кораблі вирушать до африканських країн, якими загрожує голод», - пише видання.

Першою зупинкою буде Стамбул. "Очікується, що перше судно, що прибуло з українських портів, увійде до територіальних вод Туреччини 3 серпня", - йдеться у повідомленні.

Кораблі будуть відстежуватися BPLA та спутниками з моменту їх виділення.

У складі конвою підуть 16 кораблів.

Як повідомлялося, у Стамбулі між Туреччиною, росією, Україною та ООН було підписано ініціативу з роблокування експорту українського продовольства морським шляхом. Уже наступного дня після підписання угоди росія її порушила, здійснивши обстріл Одеського порту, що засудили ООН, ЄС і США, а Анкара закликала сторони виконувати досягнуті домовленості.

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський заявив, що зернотрейдери повернулися до питання фрахтування суден для вивезення зерна з портів України одразу після підписання "зернової угоди" у Стамбулі – перші кораблі наступного тижня вже зафрахтували.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті