Капітан, під керівництвом якого ЗСУ відбили понад 10 атак у Білогорівці, й матір загиблого воїна отримали "Золоту Зірку"

Орден "Золота Зірка" від Президента України отримав капітан, під керівництвом якого українські військові за місяць відбили понад 10 спроб наступу росіян в районі Білогорівки, 21 листопада. Про це повідомила Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі.

"Із нагоди Дня Десантно-штурмових військ Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовим, – сказано в повідомленні. – Так, за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, Глава держави вручив орден "Золота Зірка" капітану Денису Макаровському, під командуванням якого розвідувальні групи забезпечували якісне проведення наземної та аеророзвідки, неодноразово завдавали значних втрат живій силі й техніці противника, зокрема завдяки навичкам і досвіду капітана".

Уточнюється, що військові під керівництвом Дениса Макаровського брали участь у знищенні підрозділу ворожого центру підготовки біля села Долина на Донеччині, відбитті атаки на Лозову, у боях за звільнення Лимана. У жовтні вони відбили понад 10 спроб наступу противника в районі Білогорівки Луганської області.

Повідомляється, що "Золоту Зірку" вручено також і матері загиблого Героя України сержанта Олега Мороза, який 24 лютого 2022 року зупинив просування ворожих сил біля населеного пункту Щастя.

"Ризикуючи своїм життям, воїн під щільним обстрілом вивів на середину мосту через річку Сіверський Донець автомобіль із великою кількістю вибухівки та підірвав його, – йдеться в повідомленні. – Знищення мосту не дало противнику змоги захопити місто й прорвати лінію фронту. 10 червня 2022 року сержант Олег Мороз загинув у бою під Слов’янськом".

Раніше повідомлялось, що державні нагороди від Президента отримали оборонці Луганської області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті