Канада заявляє про нарощення підтримки України на тлі затримки допомоги США

Міністерка фінансів Канади Христя Фріланд заявила, що підтримка України з боку Канади стала важливим внеском у зміцнення НАТО в той час, коли Сполучені Штати "не змогли активізувати" допомогу цій країні, яка перебуває у стані бойових дій. Про це Фріланд заявила  в ефірі радіо СВС, пише УП.

"У березні Канада надала Україні 2 мільярди доларів термінової фінансової підтримки. Це трапилося у час… коли США були неспроможними зробити крок і надати підтримку Україні. Ми заповнили цю прогалину", - сказала вона.

Фріланд зазначила, що канадці можуть пишатися, адже їхня країна "робить все можливе, щоб протистояти Росії", підтримуючи Україну в "найбільшій битві НАТО".

Раніше Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила, що після президентських виборів у США вони все одно продовжать підтримку України.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті