Канада оголосила новий пакет оборонної допомоги Україні

Україна отримає від Канади 10 багатофункціональних надувних суден на загальну суму 15 млн доларів США. Про це  оголосили у Міністерстві оборони Канади після завершення 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», - повідомляє Укрінформ.

“Міністр Блер оголосив про передачу 10 багатофункціональних суден виробництва Zodiac Hurricane Technologies загальною вартістю приблизно 20 млн канадських дол. (близько 15 млн дол США). Ці багатомоторні надувні човни з жорстким корпусом допомагатимуть Україні в різноманітних морських операціях, включаючи пошук і порятунок, транспортування військ і вантажів, спостереження та розвідку”, - розповіли у канадському оборонному відомстві.

Зазначається, що судна, а також запасні деталі до них, мають надійти до України до кінця весни цього року. Окрім цього, Канада забезпечить навчання українців у використанні цих човнів.

Канада також збільшить свій внесок до “коаліції винищувачів”, виділивши цивільний персонал, інструкторів та навчальні літаки для тренування українських пілотів.

“Ця підтримка оцінюється приблизно у 15 млн канадських дол. (близько 11,5 млн дол. США). Навчання розпочнеться у лютому 2024-го й триватиме до 2025-го”, - наголосили у відомстві.

У рамках цих зусиль Канада продовжить проводити мовні курси для українських пілотів. “Міністр Блер також оголосив про приєднання Канади до двох коаліційних сил, що звітуватимуть Контактній групі з питань оборони України, а саме до коаліції із бронетехніки й ВПС”, - уточнили у Міноброни.

На сам кінець у відомстві поінформували про прибуття до України частини раніше оголошеної військової допомоги, зокрема, стрілецької зброї НАТО стандарту та боєприпасів до неї, а також зимової військової форми й спорядження. “Протягом наступних тижнів надійдуть ще кілька партій цих речей”, - підсумовує канадське міністерство.

Після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада надала Україні військової допомоги на майже 2 млрд дол. США. Загальний обсяг різноманітної канадської допомоги Україні, в тому числі гуманітарної та фінансової, з початку 2022-го року перевищив 7,5 млрд дол.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті