Каллас відреагувала на публікації у ЗМІ про те, що вона "любить їсти росіян на сніданок"

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас опублікувала фотографію свого сніданку у якості відповіді на заяву одного з єврочиновників, який сказав, що Каллас "їсть росіян на сніданок", - пише NV.

Прем'єр опублікувала в Х фото сніданку, підписавши його: "Мій сніданок, дорогі читачі Politico".

Politico з посиланням на джерела повідомляло, що деякі країни Євросоюзу не підтримують призначення прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас на посаду верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки.

"Я не думаю, що Франція і Німеччина погодяться на це, з тих самих причин, з яких вона не підходила для роботи в НАТО. Невже ми дійсно призначимо на цю посаду людину, яка любить їсти росіян на сніданок?" - сказав неназваний чиновник ЄС

Як повідомлялося, представниця МЗС Марія Захарова, яка вважає, що це сталося через "русофобію" заступника держсекретаря США. "Причину вам не скажуть. Але вона проста - провал антиросійського курсу адміністрації Байдана. Русофобія, запропонована Вікторією Нуланд як основна зовнішньополітична концепція США, каменем тягне демократів на дно. Чим уже там, не дає від нього відірватися", - пише Захарова.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті