Кадиров відмовився допомогти Пригожину у новій атаці на Міноборони – ISW

Глава Чечні Рамзан Кадиров відмовився приєднатися до інформаційної кампанії Євгенія Пригожина проти Міноборони РФ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

"Кадиров, ймовірно, відповів на затвердження Міноборони Росії 17 лютого командуючих чотирма військовими округами, заявивши, що чеченські формування виконуватимуть накази будь-якого командира, призначеного президентом Росії Володимиром Путіним, і що чеченські бойові офіцери мають відмінні і добре скоординовані відносини з Міноборони", - повідомили аналітики ISW.

Таким чином, як зазначили співробітники Інституту, чеченський лідер відкинув пропозиції засновника "ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина приєднатися до інформаційної кампанії проти Міноборони. Мабуть, Кадиров не вірить у успішне відновлення впливу "кухаря путіна" після цієї операції.

При цьому, за даними ISW, Пригожин намагається посилити свою інформаційну кампанію проти Міноборони – у тому числі через заяву, що "вагнерівці" не підпорядковуються Міністерству оборони росії. У рамках цієї кампанії Пригожин намагається завербувати ультранаціоналістичних діячів у Кремлі та обрати російських блогерів для підтримки його прагнення до влади у росії, вважають аналітики.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що "вагнерівці" звинуватили Міноборони РФ у "беззаконні" і показали "сотні своїх убитих товаришів".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті