Кадиров почав побоюватися зростання внутрішнього опору в Чечні - ISW

Реакція Рамзана Кадирова на напад на поліцейську дільницю в Чечні свідчить про те, що він побоюється за своє авторитарне правління. Про це 30 березня у звіті повідомляють експерти Інституту вивчення війни.

"Той факт, що відповідь Кадирова на атаку була настільки негайною і жорстокою, свідчить, що він занепокоєний потенціалом внутрішнього опору в Чечні з метою підірвати його авторитарне правління автономною республікою", - зазначили в ISW.

Кадиров заявив після нападу на поліцейську дільницю в Гудермесі, що двох нападників було вбито. Водночас глава Чечні опублікував кадри, на яких він сам, його 15-річний син і оточення у складі чеченських чиновників і силовиків відвідують місце нападу й оглядають понівечені тіла ймовірних винуватців інциденту.

За словами експертів Інституту, у такий спосіб Кадиров, імовірно, прагнув зміцнити свій імідж "сильного" керівника і дати сигнал чеченцям про те, що будь-яка форма внутрішнього опору його правлінню буде усунена.

Нагадаємо, раніше Кадиров заявив, що з Грозного в зону бойових дій в Україну вирушила нова партія рашистських убивць.

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті