Уряд унормував питання щодо придбання житла захисниками-переселенцями

Уряд унормував питання щодо придбання житла захисниками-переселенцями, - повідомляє пресслужба Кабміна за результатами засідання 29 липня.

"Кабінет міністрів України ухвалив розроблені міністерством у справах ветеранів України зміни до низки чинних постанов, що значно спрощують процес придбання житла для ветеранів, членів їхніх сімей і родин загиблих воїнів, які водночас є вимушеними переселенцями, та отримали грошову компенсацію на придбання житла у період з липня по грудень 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зміни стосуються категорій людей, якими опікується Мінветеранів. Це – ветерани, які отримали інвалідність І –ІІ групи внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС, захисники-переселенці, воїни, які брали участь у бойових діях на території інших держав та члени їхніх сімей.

"Багато з них у 2021 році отримали грошову компенсацію для придбання житла. Однак через повномасштабний наступ рф, бойові дії чи тимчасову окупацію були вимушені покинути рідні міста та переміститися в інші області України. Загалом у 2021 році за рахунок коштів субвенції обсягом 910 мільйонів 161 тисяча гривень за чотирма бюджетними програмами було виплачено грошову компенсацію на придбання житла 654 ветеранам та членам їхніх сімей", - повідомили в уряді.

Складність ситуації для них полягала у тому, що згоду на придбання житла вони могли отримати тільки за місцем перебування на квартирному обліку (реєстрації місця проживання).

"Відтепер, завдяки прийнятим змінам до постанов, ветерани, їхні родини та сім’ї загиблих Воїнів можуть придбати житло за новим місцем проживання у будь-якому регіоні України, де не ведуться бойові дії. До того ж, якщо раніше грошову компенсацію було необхідно використати протягом року з моменту її отримання, то тепер кошти на придбання житла зберігатимуться на спеціальному рахунку довше, але не більше ніж 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану. Також застосовуватиметься єдиний коефіцієнт 1,5 збільшення опосередкованої вартості житла для всіх одержувачів грошової компенсації, яким її призначено", - пояснили у Кабміні.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті