Кабмін додатково виділив 657 мільйонів на гранти у рамках "єРоботи"

Уряд України додатково виділив 657 млн грн для надання грантів у рамках проєкту "єРобота", зокрема 398,5 млн грн – на створення або розвиток переробних підприємств та 203,7 млн грн – мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу за програмою "Власна справа". Про це повідомляє Міністерство економіки 10 грудня.

"Розвиток переробки – наша стратегічна мета, ми інвестуємо у цей напрям, щоб виробляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості", – наводяться в повідомленні Мінекономіки слова першого віцепрем'єра – міністра економіки Юлії Свириденко.

Крім того, ще 54,8 млн грн у зазначеній сумі - гранти на створення або розвиток бізнесу з садівництва, виноградарства та вирощування ягід.

За оцінками Мінекономіки, в результаті реалізації одержувачами цих грантів своїх проєктів загалом буде створено понад 2,5 тис. нових робочих місць.

Нагадаємо, проєкт "єРобота" включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення та розвиток переробних підприємств, закладку саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.

Подати заявку на отримання гранту можуть як активні підприємці, так і люди, які не мають досвіду ведення бізнесу. Прийом заявок здійснюється через Портал Дія.

Як повідомлялося раніше, близько п'яти мільйонів українців втратили роботу через повномасштабне вторгнення росії.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті