Кабмін ухвалив постанову про освітній застосунок "Мрія" — Федоров

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що уряд схвалив постанову про освітній застосунок "Мрія". Про це Михайло Федоров написав у Telegram 16 лютого.

За його словами, це буде новий підхід до освіти — із програмами розвитку здібностей учнів та шкалою успішності.

"Застосунок "Мрія" допоможе самореалізуватися, дасть зручний доступ до знань та змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії", — сказав міністр.

Федоров розповів, що у "Мрії" буде бібліотека контенту, який потрібен конкретній дитині, інформація про освітні програми, курси, позашкільні активності, олімпіади, гуртки, а також відеоматеріали.

"А ще буде "Мрія-ID" — електронний учнівський квиток, який працюватиме, так само як і документи в "Дії", — додав він.

1 вересня 2023 року президент України Володимир Зеленський анонсував створення освітнього застосунку "Мрія".

Запуск сервісу запланований на 2024 рік. У вересні повідомлялося, що до кінця 2023 року у деяких школах розпочнуть ознайомлення з пілотним проєктом. Станом на кінець листопада вже розроблено mvp.Візуально "Мрія" нагадує "Дію" і за словами Федорова, у світі подібний проєкт ще не реалізовували на державному рівні.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті