До забезпечення житлом ВПЛ з Луганщини долучатимуть міжнародних партнерів, "двічі переселенці" отримають житло першими – Гайдай

Луганська обласна військова адміністрація вже готова працювати у напрямку побудови житла для внутрішньо переміщених осіб і має намір залучити іноземних партнерів до реалізації програми забезпечення житлом переселенців. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ" 18 серпня.

"Ми не чекаємо створення державних програм побудови житла для переселенців, – сказав Гайдай. – Є бюджет обласний; залишились гроші у місцевих громад. Я вже провів переговори з керівниками декількох областей, підписали навіть меморандуми".

За його словами, робота щодо забезпечення переселенців житлом здійснюватиметься у кількох напрямках одночасно.

"Зараз ми працюємо в напрямку будівництва і модульних містечок, і котеджних містечок, і будівництва капітального, і ремонту тих приміщень, які зараз не використовуються і громади не планують їх використовувати. Напевно, шлях по ремонтах буде найефективнішим і найшвидшим, тому що будівля вже стоїть, лишається провести всередині деякі роботи – і житло вже буде готове", – зазначив очільник ОВА.

Він підкреслив, що з даного питання постійно проводяться переговори з міжнародними партнерами. За словами Гайдая, Луганська ОВА готова співпрацювати з ними на різних умовах: "…або вони самі побудують житло, або готові до співпраці з нами 50 на 50 відсотків, або в іншій пропорції".

Він уточнив, що головна задача ОВА наразі – залучити більше грошей міжнародних партнерів і побудувати більше житла.

Щодо принципів розподілу квартир, голова ОВА зазначив: "У нас є унікальна ситуація, коли люди після 2014 року отримали статус ВПО, а зараз вони знову переміщені особи і знову поїхали зі своїх будинків. Я вважаю, що такі двічі переміщені особи, які двічі втратили все, мають у першу чергу отримувати квартири".

Раніше повідомлялось, що гуманітарні штаби для мешканців Луганщини працюватимуть у кожній області України.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті