На підконтрольній Україні частині Донеччини зараз живе близько пів мільйона людей – Кириленко

На підконтрольній Україні частині Донецької області на даний час проживає близько пів мільйона людей. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в інтерв’ю Радіо Свобода.

«З урахуванням відновлення газопостачання повного третині області, часткового в десяти громадах області (це на момент початку опалювального сезону) наразі близько пів мільйона жителів проживає на території Донецької області, підконтрольній українській владі», – сказав Кириленко.

За його словами, за останній тиждень на тлі повідомлень, що, можливо, відновиться широкомасштабний наступ росії на Донбасі, люди виїжджають більш поспішно.

«Але я нагадаю, що Донеччина, якщо брати до 2014 року, була найбільш щільно населеним регіоном України. Більше ніж 4,5 мільйони осіб проживало на території Донецької області. До окупації її частини. Після окупації практично третини області постійно проживало 1 800 тисяч, 1 670 тисяч проживало станом на 24 лютого… Тому в даному випадку – пів мільйона. Ми цифру досягали 350 тисяч на липень. Потім було певне повернення людей. Наразі люди теж виїжджають після ракетного удару по центру міста Краматорськ і періодичних обстрілів по центральних частинах міст, які відносно віддалені від лінії фронту», – сказав Кириленко.

Голова ОВА додав, що обов’язкова евакуація, відповідно до розпорядження Кабміну від серпня 2022 року, триває.

«Всі процеси налагоджені, і в містах, і областях, які приймають наших жителів області, так само ця робота триває цілодобово фактично. Тому що і вночі потяги приходять. Я бачу всі ці доповіді. Вона триває. І цей алгоритм є чітким і відпрацьованим. Тому охочих певна кількість збільшується, у тому числі і по Краматорську. Я бачу цю тенденцію за минулий тиждень. І головне – щоб виїхали в першу чергу люди з прифронтових міст, де вони і в малій кількості, але все ж таки лишаються», – сказав Кириленко.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті