Ізраїль оголосив про початок військової операції проти ХАМАС

Ізраїль оголосив про початок "військової операції" проти руху ХАМАС після масованого ракетного удару. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Повідомляється, що рух ХАМАС, який контролює сектор Газа, оголосив про початок масштабної операції проти Ізраїлю, що отримала назву "Потоп Аль-Акси". Глава військового крила ХАМАС Мухаммад Деф заявив, що по території Ізраїлю було випущено понад 5 тисяч ракет, і закликав всіх палестинців взятися за зброю. Метою операції він назвав створення палестинської держави.

Ракетного удару було завдано по південних і центральних районах Ізраїлю. Служба порятунку Magen David Adom підтвердила загибель 60-річної жінки через ракетний удар по будівлі регіональної ради Гедерот. Загальна кількість постраждалих, за останньою інформацією, становить 16 осіб, з яких двоє перебувають у важкому стані. 80 постраждалих доправлено до лікарень.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що рух ХАМАС фактично розпочав війну проти Ізраїлю, підкресливши, що "Ізраїль переможе". Він запровадив режим надзвичайного стану в південних і центральних районах країни в радіусі 80 км від сектору Газа, обмеживши збори і діяльність населення.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала завдавати ударів у відповідь по сектору Гази. За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, десятки палестинських бойовиків, використовуючи вантажівки і параплани, проникли на територію Ізраїлю. Деякі з них захопили контроль над поліцейською станцією в Сдероті, взяли в заручники ізраїльських військових і захопили військовий транспорт, відправивши його до сектору Гази.

У різних містах на півдні Ізраїлю, включно з Офакімом і Нетівотом, відбуваються перестрілки. ЗМІ також повідомляють про захоплення цивільних осіб у заручники в Офакімі.

Телеграм-канал Ateo Breaking повідомляє, що ЦАХАЛ веде бої з бойовиками ХАМАС у семи населених пунктах.

ЦАХАЛ заявив, що "ідентифікував" усі осередки проникнення в районі кордону з Газою.

Як повідомлялося, Ізраїль зазнав масованої ракетної атаки, на півдні точаться бої з бойовиками сектора Газа.

Статті

Світ
13.06.2024
08:28

"Якщо війна йтиме так, як зараз, очевидно, що Україна програє". Огляд західних медіа

Тоді в майбутньому Росія розв'яже війну. Росія воюватиме з українськими технологіями, українськими солдатами, з іншого географічного положення. Тоді ми будемо у 1939 році. Зараз ми у 1938.
Луганськ
12.06.2024
11:23

Екологічна катастрофа, невідворотність покарання для колаборантів та проблеми луганських підприємців: больові точки Луганщини очима Артема Лисогора

Менше 50 – НЕ тисяч, а ОСІБ. Те, що кількість мешканців вільної території Луганщини обчислюється не ТИСЯЧАМИ ОСІБ, а ОСОБАМИ, складно пояснити навіть колегам-журналістам з інших частково окупованих регіонів України. Бо в це важко повірити...
Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Всі статті