Ізраїль надав дозвіл на продаж Україні системи захисту від іранських дронів - Axios

Ізраїль дозволив експорт до України систем боротьби з іранськими дронами. Держава затвердила ліцензії на можливий продаж пристроїв. Про це пише Axios із посиланням на ізраїльських та українських чиновників, - повідомив Оbozrevatel.

Ліцензії були схвалені для двох ізраїльських компаній – Elbit та Rafael. Зазначається, що делегація Міністерства оборони України нещодавно відвідала Ізраїль, щоб отримати презентацію щодо систем захисту від безпілотників. Але угоду ще не підписано.

Йдеться про засоби радіоелектронної боротьби для придушення та знищення безпілотників. Ці системи мають радіус дії близько 40 км і можуть бути розташовані поруч із електростанціями або іншими важливими об'єктами для захисту від дронів.

Міністерство оборони України зацікавлене у цих системах, але оскільки ЗСУ вдавалося перехоплювати безпілотники у 75-90% випадків, то наполягає на іншій допомозі насамперед.

"Що нам справді потрібно, то це система захисту від балістичних ракет", - зазначили в Україні.

У свою чергу, ізраїльські чиновники кажуть, що схвалення експортних ліцензій не є зміною політики, тому що системи мають оборонний характер і не використовують бойовий вогонь, здатний вбити російських солдатів.

"Ізраїль допомагає Україні в оборонній та цивільній сферах. Кожен запит розглядається відповідно до політики експорту озброєнь до України. Ми не зупиняємось на цьому з міркувань національної безпеки та зовнішньої політики", – заявили у Міноборони Ізраїлю.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті