Поразки на фронті та провал мобілізації змусили пропагандистів відвернутися від кремля та змінили інформпростір у РФ - ISW

Поразки на фронті у поєднанні з нездатністю ефективно провести мобілізацію докорінно змінюють російський інформаційний простір. Про це 3 жовтня повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Спонсоровані кремлем ЗМІ та російські міліблогери - відома спільнота, що складається з російських військових кореспондентів, колишніх довірених осіб та націоналістів - незадоволені втратою Лимана і водночас критикують бюрократичні провали часткової мобілізації в РФ", - зазначили фахівці.

Мало того, у телевізійних шоу, які вийшли в ефір 1 жовтня, деякі гості навіть критикували путіна. Зокрема, його рішення анексувати чотири українські області перед тим, як захистити їх адмінкордону або навіть лінію фронту. Все це призвело до сумнівів у тому, що РФ у принципі під силу повністю окупувати ці території.

Також серед пропагандистів дедалі частіше можна зустріти критику мобілізації. Це пов'язано з тим, що у росії сумніваються, що мобілізація створить сили, необхідні для відновлення ініціативи на полі бою, враховуючи низьку якість російських резервів.

Як повідомлялося, в російському Забайкаллі виявили зникнення півтора мільйона комплектів військової форми.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті