ISW каже про "велике занепокоєння" росії спроможністю української ППО після збиття трьох Су-34

Збиття українськими військовими на Херсонщині трьох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 викликало в РФ "значне занепокоєння". Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) 23 грудня.

За даними аналітиків, в росії переймаються імовірним зміцненням можливостей ППО ЗСУ на південному напрямку.

"Повідомляється, що Повітряно-космічні сили (ПКС) росії втратили три штурмовики Су-34 на півдні України в період з 21 по 22 грудня", - йдеться в публікації. 

Інформацію про збиття у цю п’ятницю трьох літаків українськими військовими на південному напрямку підтвердили у російських ВПС. Разом з тим російські «воєнкори» стверджують, що українська ППО збила ці Су-34 в Херсонській області в районі Кринок.

"Російські "воєнкори" відреагували на одиничний інцидент великим занепокоєнням щодо можливостей протиповітряної оборони ЗСУ на півдні України», - повідомляється в звіті.

Також аналітики ISW нагадали, що перед цим російські окупанти втратили два гелікоптери Мі-8, бомбардувальник Су-34 і винищувач Су-35 "під час інциденту" в Брянській області 13 травня 2023 року. Тоді реакція в РФ щодо можливостей ППО ЗСУ була схожою.

Як повідомлялося, одразу три російські Су-34 знищені сьогодні на південному напрямку.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті