Іспанія відправить Україні ще чотири танки Leopard 2 на додачу до обіцяних раніше шести

Іспанія надасть Україні ще чотири танки Leopard 2 на додачу до шести, обіцяних раніше. Перші танки мають надійти вже у "найближчному майбутньому". Про це заявила іспанська міністерка оборони  Маргарита Роблес  за підсумками засідання "Рамштайн-10", повідомляє видання El Espanol, - пише УНІАН.

За її словами зараз Leopard 2, що були обіцяні раніше, ще перебувають на ремонті на підприємствах оборонної промисловості в Севільї.

Крім того, Роблес анонсувала передачу Україні нової партії броньованих машин M113. Ці гусеничні бронетранспортери спеціалізуються на перевезенні бойових підрозділів.

Як повідомлялося, що 15 березня 2023 року стало відомо, що Швеція надасть Україні 10 танків Leopard 2. Цю інформацію повідомив міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками засідання "Рамштайн-10".

Остін також зазначив, що передати танки Україні планують 9 країн. Йдеться про понад 150 одиниць Leopard 2.

Крім того, Франція планує збільшити кількість легких танків AMX-10RC, які передасть Україні, вдвічі.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті